Artikler fra Logistikk og Ledelse

Nr. 3 - 2020
Lageret - en joker i en lønnsom forsyningskjede
Nøkkelen til suksess er å se lagrene i forsyningskjeden i et helhetlig perspektiv, samtidig som det enkelte lager må optimaliseres ut fra den rolle det har.
LES MER

 

Nr. 2 - 2020
Nettverk for fremtiden i LOGMA
Årets Persson Seminar avholdes den 5. mars
LES MER

 

Nr. 1 - 2020
Sporingsteknologien er moden
Er du moden for å ta den i bruk?
LES MER

 

Nr. 10 - 2019
Supply Chain Planning – legger du igjen pengene på bordet?
Utnytter vi de mulighetene vi har når våre leverandører gir oss ekstraordinære tilbud? Og, utnytter vi selv mulighetene for å gi våre egne kunder riktige priser?
LES MER

 

Nr. 9 - 2019
En logistikk-karriere verdt å feire
Nestor innen logistikk og operasjonsanalyse, Stein Erik Grønland, feirer denne måneden 70-årsjubileum. Karrieren Stein Erik har bak seg er innholdsrik og mangefasettert, og vi kan ikke la en sånn gylden mulighet gå fra oss uten å få en smakebit fra dette repertoaret innen logistikkfaget.
LES MER

 

Nr. 8 - 2019
LOGMA inn i fremtiden
Styret i LOGMA har nylig avholdt årets strategiseminar, hvor agendaen settes for det neste året. Hovedinnholdet i arbeidet er som før å skape møteplasser for medlemmene, og bidra til utvikling og utveksling av erfaringer og kompetanse – en målsetning som bare blir viktigere etter som endringstakten er raskere enn noensinne. 
LES MER

 

Nr. 7 - 2019
Syk logistikk
Prognoser i helsesektoren viser at innen 2020 vil kostnader knyttet til forsyningskjeden overskride personalkostnader og være den største kostnadsposten.
LES MER

 

Nr. 6 - 2019
Logistikk er et akademisk fag
Ved å delta på konferanser som NOFOMA, får man innsikt i den faglige forskningsfronten både på innhold og metode. Så også i år.
LES MER

 

Nr. 5 - 2019
Fly(t)effektivitet i logistikken
Tenker du på logistikk når du reiser fra eller til Oslo Lufthavn Gardermoen? Avinor tar passasjerlogistikken på største alvor. Det handler om effektiv flyt i alle ledd, fra du drar hjemmefra til du er ankommet destinasjonen.
LES MER

 

Nr. 4 - 2019
Lav kvinneandel i bransjen – skal vi gjøre noe?
Kan vi kreve flere kvinnelige toppledere når valget står mellom fem kvalifiserte menn og en kvalifisert kvinne?
LES MER

 

Nr. 1 - 2019
Tilbake til framtiden
«Møt logistikkens framtid ved å digitalisere hele forsyningskjeden». Det er et gjentagende budskap i dagens artikler, foredrag og seminarer. Men virkeligheten er komplisert, og det kan være flere forhold som driver både teoretisk og praktisk logistikk framover. Framtiden bygger på forståelse og respekt for fortiden kombinert med aksept for nåtiden.
LES MER

 

Nr. 9 - 2018
Logistikk er mer enn pris
Årets avgangsstudenter fra masterstudiet innen Logistikk, Operasjonsanalyse og Supply Chain Management på BI har nylig fullført sine masteroppgaver. I denne artikkelen får vi kjennskap til ett av prosjektene. Linn Bergström og Anna Julie Brattlien Hopfer har studert hvordan man kan evaluere logistikktjenester med andre kriterier enn pris.
LES MER

 

Nr. 8 - 2018:
Supply Chain Planning i en ny tid

Digitaliseringen bølger innover logistikklandskapet, omtrent like voldsomt som ekstremværet vi opplever. Der stormen kommer med ødeleggelser, forventer vi at digitaliseringen bidrar til enorme forbedringer, og fellesnevneren til uværet er at vi ikke kan forutse hvordan det vil treffe oss. Vi forbereder oss med kompetansebygging. LES MER

 

Nr. 7 - 2018:
Digitalisering av logistikken fordrer Best of Breed-systemer
5. og 6. november arrangerer LOGMA en egen konferanse om digitalisering og tilleggsystemer. LES MER

Besøksadresse: Fornebuveien 37, 1366 Lysaker
Postadresse: Postboks 73, 1325 Lysaker
Tif. 67 52 60 10 E-post: post@logma.no
Sekretariat samt kurs og konferansearrangør: Quality Norway AS